Παραλία Ψάθα Αττικής

By | Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2020 1 comment

κείμενο / φωτογραφίες : Κατσούλας Δημήτρης    



Βλέμμα επιθετικό, γραμμές δυναμικές, φουτουριστική σχεδίαση και  μίνιμαλ διαστάσεις. Χάρμα οφθαλμών το νέο Tracer 700 της Yamaha. Πως μπορείς να απολαύσεις μια τόσο ελκυστική μοτοσικλέτα? Μα είναι ερώτηση αυτή…κράνος, μπουφάν, γάντια, μποτάκια και μιζιά…εξαφανιζόλ!

Μια μικρή εξόρμηση στα πέριξ της Αττικής γης είναι αρκετή για να γνωρίσεις τις δυνατότητες της νέας μοτοσικλέτας, δεν είναι όμως αρκετή για να την χορτάσεις μέχρις….τελευταίας ρανίδας καυσίμου.
Το κύριο χαρακτηριστικό της νέας Tracer 700 είναι ο κινητήρας  crossplane CP2 των 689 κ.ε, ένα ισχυρό και γραμμικό μηχανικό σύνολο που κινεί και άλλες μοτοσικλέτες των τριών διαπασών αποδεικνύοντας έτσι την αξιοπιστία του! Η λειτουργία του κυριολεκτικά εντυπωσιάζει τον αναβάτη ενώ ο ήχος που παράγεται είναι προκλητικός. Επίσης η νέα μάσκα με τους "ψαρωτικούς" προβολείς, οι αναβαθμισμένες αναρτήσεις που καθιστούν την μοτοσικλέτα ακλόνητη στον δρόμο, τα φρένα με την  εξαιρετική και απροβλημάτιστη αίσθησή τους, η θέση οδήγησης, που είναι επιθετική και συνάμα  ξεκούραστη αλλά και η κάλυψη από τον άνεμο, ικανοποιητική και …ρυθμιζόμενη, δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο μηχανικό σύνολο που θα γοητεύσει και τον πιο απαιτητικό αναβάτη.

 


Η συναρπαστική οδήγηση ξεκίνησε λίγο μετά την Μάνδρα Αττικής. Η καλή άσφαλτος η περιορισμένη κίνηση αλλά και ο γνώριμος δρόμος επιτρέπουν στον αναβάτη να οδηγήσει σβέλτα την μοτοσικλέτα, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και όχι…την υπερβολή. Μην γράφουμε τα ίδια


                                             Ο δημόσιος Δρόμος δεν είναι πίστα.

Γρήγορα οι τροχοί της φουτουριστικής μοτοσικλέτας αφήνουν πίσω τους το ορεινό χωριό Βίλια που βρίσκεται αμφιθεατρικά κτισμένο στις πλαγιές του μυθικού Κιθαιρώνα και κυλούν στο καταπράσινο όρος Πατέρα.  Στην πρώτη φουρκέτα των 180 μοιρών η θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο συναρπάζει. Μια παραλία μήκους  2.5 χιλιομέτρων καλύπτει το οπτικό πεδίο, ενώ μια σειρά από κάθετους βράχους αποτελειώνουν τον ορίζοντα. Μετά από μια στριφτερή περιπλάνηση στα πυκνό πευκοδάσος  μοτοσικλέτα και αναβάτης βρίσκονται στην Παραλία της Ψάθας. Πρόκειται για  μικρό παράδεισο του νομού Αττικής που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης. Ψιλό βοτσαλάκι, καταγάλανα νερά και απεραντοσύνη.



Γιατί όμως την ονόμασαν Ψάθα? Σύμφωνα με τους λαογράφους της περιοχής  η παραλία ονομάστηκε Ψάθα χάρη σε ένα υδρόβιο φυτό που ευδοκιμεί στην περιοχή , το ψαθί, ένα είδος καλαμιού από το οποίο κατασκευάζονται….οι ψάθες!Ο τόπος έχει μακρά ιστορία μιας και στην περιοχή που κατά τους αρχαίους χρόνους ονομάζονταν Πάνορμος βρίσκονταν ένα ακόμα λιμάνι των Μεγάρων. Στις μέρες μας η ιστορία συνεχίζετε για τους λουόμενους και τους καλοφαγάδες!

Την θερινή περίοδο υπάρχουν ξαπλώστρες σε κάποια σημεία της για να εξυπηρετήσουν τους απαιτητικούς επισκέπτες ενώ το μεγαλύτερο μέρος της είναι ελεύθερο για ψάθες και ομπρέλες. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν καφετέριες που σερβίρουν τον απαραίτητο καφέ αλλά και γρήγορο φαγητό ενώ στα παραθαλάσσια ουζερί, οι θαλασσινοί μεζέδες προσφέρονται «πάνω στο κύμα» και  σε τιμές λογικές. Τέλος ένα μινι μάρκετ στην άκρη της παραλίας, παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στους μονοήμερους ταξιδιώτες.

Η όμορφη αυτή φυσική γωνιά της Αττικής είναι γεμάτη εκπλήξεις που πρέπει να ανακαλύψετε, όμως να θυμάστε πως κατά την θερινή περίοδο και ειδικά τα σαββατοκύριακα η παραλία της Ψάθας αποτελεί επιλογή εκατοντάδων Αθηναίων άρα η πρόσβαση αλλά και η αναχώρηση από εκεί θέλει υπομονή και προσοχή!










Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

1 σχόλιο: