Οι μηχανές του χρόνου...Ταξίδι το 1953

By | Δευτέρα, Οκτωβρίου 17, 2011 Leave a Comment
κείμενο: Δημήτρης ΚατσούλαςΤο 1885 ο Γκότλιμπ Ντάιμλερ  κατασκεύασε πρώτος μια μοτοσικλέτα την οποία χρησιμοποιούσε για να δοκιμάζει κινητήρες. Αργότερα, ο πρώτος πραγματικός τύπος μοτοσικλέτας κατασκευάστηκε από τους αδελφούς Βέρνερ στην αυγή του 20αιώνα, το 1900. Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής η μοτοσικλέτα προκάλεσε με την παρουσία της και απέσπασε θετικά σχόλια ως προς την χρήση της, τον τρόπο λειτουργίας της, την αμεσότητά της και την αίσθηση που πρόσφερε στον χρήστη. Γι’ αυτό και πολλοί άνθρωποι την επέλεξαν και έγιναν ένα με αυτήν, κι έτσι έγιναν μοτοσικλετιστές.
68 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση του δικύκλου, ο  Geoffrey Gander και η παρέα του επέλεξαν να ταξιδέψουν με μοτοσικλέτες στην Ευρώπη απολαμβάνοντας τα προνόμια τους, το αίσθημα της ελευθερίας, την καλύτερη αίσθηση του περιβάλλοντος αλλά και τον περιπετειώδη τρόπο μετακίνησης που κανένα άλλο μέσο δεν προσφέρει.
Το ταξίδι τους ξεκίνησε από την Αγγλία με προορισμό την Ιταλία, και οι αναβάτες ξεκίνησαν αφού πέταξαν προς  την Γαλλία (le touquet) την οποία και διέσχισαν συνεχίζοντας μέσω της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, έφθασαν στην Β. Ιταλία, διανύοντας  2000 μίλια.
απλά , φόρεσαν τα σακάκια τους, πήραν τις μοτοσυκλέτες τους και ξεκίνησαν….
Στο παρακάτω λεύκωμα, που παραθέτει ο γιός του Gander, μπορείτε να απολαύσετε φωτογραφικό υλικό και να «ταξιδέψετε» στις σέλες άλλων εποχών.

Πηγή: http://www.go-faster.com/SS100.html

 Μερικές φωτογραφίες από το διαδίκτυο:
  Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: