The Motorcycle Queen of Miami, Bessie Stringfield.

By | Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2016 Leave a Comment
κείμενο: Δημήτρης Κατσούλας
Φωτογραφίες : Διαδίκτυο 


Bessie Stringfield  ,η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που σάρωσε το οδικό δίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών με την μοτοσικλέτα της .
Γεννήθηκε στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, το 1911, ο πατέρας της ήταν Τζαμαϊκανός (νέγρος) και η μητέρα της ολλανδή (λευκή)! Σε βρεφική ηλικία η Stringfireld και η οικογένεια της μετανάστευσαν στη Βοστόνη , μόλις πέντε χρονών έχασε τους γονείς και υιοθετήθηκε από μια Ιρλανδή. Στα 16 χρόνια της  η Stringfield εκπαιδεύτηκε στην οδήγηση μοτοσικλέτας σε μια Indian Scout.


Το 1930, έχοντας ενηλικιωθεί (19ετών) ξεκίνησε να ταξιδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πραγματοποίησε επτά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στις ΗΠΑ, ενώ πάτησε τροχούς στην Ευρώπη, τη Βραζιλία και την Αϊτή . Την δεκαετία του 30 ο ρατσισμός κατά των νέγρων  ήταν έντονος , λόγω αυτού η  Stringfield στερούνταν διαμονής στα ταξίδια της με αποτέλεσμα να κοιμάται σε πρατήρια υγρών καυσίμων , πάνω στην σέλα της μοτοσικλέτας της. Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες είχε χτυπηθεί σκόπιμα από  φορτηγό, ενώ ταξίδευε στο Νότο.
Όσο βρίσκονταν στον δρόμο συμμετείχε σε εκδηλώσεις και πανηγύρια εκτελώντας ακροβατικά με την μοτοσικλέτα της κερδίζοντας έτσι τα απαραίτητα  χρήματα για την διαβίωση της.


Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε ως ταχυδρόμος για το στρατό των ΗΠΑ, μεταφέροντας έγγραφα με την δική της μπλε, 61 κυβικών ιντσών μοτοσικλέτα  Harley-Davidson.  Στα 4 χρόνια που εργάστηκε στον αμερικανικό στρατό, διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες οκτώ φορές!
Τη δεκαετία του 1950 η 
Stringfield μετακομίζει στο Μαϊάμι, εκεί άκουσε για πρώτη φορά από τις αστυνομικές αρχές ότι «οι νέγρες δεν επιτρέπεται να οδηγούν μοτοσικλέτες»!  Έπειτα από επανειλημμένα ρατσιστικά σχόλια επισκέφθηκε τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας στον οποίο και απέδειξε της ικανότητες της στην οδήγηση μοτοσικλέτας κερδίζοντας την εκτίμηση του αλλά και το ψευδώνυμο από τον τοπικό τύπο  " The Motorcycle Queen of Miami»!
Η Stringfield πέθανε το 1993 σε ηλικία 82ετών από καρδιακή πάθηση, ο γιατρός της, της είχε πει να μην οδηγεί μοτοσικλέτα σε αυτή την ηλικία...η απάντηση που έλαβε ήταν " αν δεν οδηγήσω, δεν θα ζήσω πολύ...."
Το 2000, η ΑΜΑ (American Motorcycle Association) αναγνώρισε το σημαντικό επίτευγμα της και δημιούργησε το βραβείο «
Bessie Stringfield Memorial" ενώ το  2002 η  Stringfield εγκαταστάθηκε στο Hall of Fame της Μοτοσικλέτας.

Πηγή: wiki






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: