17ο Αττικό Ράλι κλασσικής μοτοσικλέτας, Αίγινα (17th Attico Rally Aegina)

By | Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2015 2 comments
Η κλασσική ομορφιά των 2 τροχών

κείμενο / φωτογραφίες: Δημήτρης Κατσούλας


Το ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό της 18ης Οκτωβρίου εκκίνησαν περισσότερες από 100  ιστορικές μοτοσικλέτες από το  λιμάνι της Αίγινας  συμμετέχοντας στο «17ο Αττικό Ράλι», που διοργανώνει η  Ελληνική λέσχη φίλων κλασσικής μοτοσικλέτας.
Ο Αλυτάρχης του αγώνα ,ο Κύριος Τάκης Μαριολόπουλος , μοίραζε στους συμμετέχοντες το
road book με την χαρτογραφημένη διαδρομή  και έδινε εκκίνηση ανά μικρά χρονικά διαστήματα  σύμφωνα με το νούμερο της συμμετοχής.

Ο αγώνας χωρίζονταν σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος διέσχιζε την βόρεια πλευρά του νησιού περνώντας από τα χωριά Σουβάλα και Βάγια , με κατάληξη τον αρχαιολογικό χώρο της Αφαίας  που εδρεύει στην κορυφή κατάφυτου λόφου με πανοραμική θέα προς τις ακτές της Αττικής. Κατά την διάρκεια της πορείας οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά διότι πέραν του τερματισμού του αγώνα στους απαραίτητους χρόνους  έπρεπε να απαντήσουν και σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις κρύβονταν στην διαδρομή!
Στο χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου έγινε η πρώτη ανασυγκρότηση αλλά και η καταγραφή των χρόνων και εν συνεχεία ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαίο Ναό .Πρέπει όμως να αναφέρουμε μερικά ιστορικά στοιχεία. Το ιερό της Αφαίας στην Αίγινα αποτελούσε χώρο λατρείας από τους  προϊστορικούς χρόνους (1300π.Χ.) και σχετίζονταν με μια γυναικεία θεότητα . Μετά το πέρας των πρώτων ανασκαφών  θεωρούνταν ότι ο υπάρχων ναός ήταν αφιερωμένος στην Θεά Αθηνά, αργότερα όμως και έπειτα από έρευνες από Γερμανούς αρχαιολόγους  βρέθηκε επιγραφή όπου αποδείκνυε πως ο ναός ήταν αφιερωμένος στην Αφαία,  την θυγατέρα του Δία και της Κάρμης . Ο μύθος λέει πως στην προσπάθεια της να γλυτώσει από τον Μίνωα έπεσε στην θάλασσα και βγήκε στην Αίγινα όπου και έγινε άφαντη ( Αφαία ).
 Έπειτα από την εποικοδομητική και υποχρεωτική  επίσκεψη οι αναβάτες των μοτοσικλετών συνέχισαν για  το δεύτερο σκέλος του αγώνα ακολουθώντας τις οδηγίες που είχαν δοθεί κατά την εκκίνηση ( road-book) .  Η διαδρομή περνούσε από το πλέον γνωστό τουριστικό θέρετρο της Αίγινας , την Αγία Μαρίνα, από το μικρό ψαροχώρι Πόρτες και εν συνεχεία ανηφόριζε προς το ψηλότερο βουνό του νησιού το Ελλάνιο Όρος (532μ).
Από την έξοδο του χωριού Πόρτες ξεκινούσε και η μοναδική ειδική διαδρομή μήκους 3,5 χιλιομέτρων στην οποία οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να τηρήσουν  μια μέση ωριαία ταχύτητα (42χλμ/ω ή 36χλμ/ω).
Η καρό  σημαία  για το 17ο Αττικό ράλι  έπεσε λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι στο χωριό Πέρδικα. Οι συμμετέχοντες άφησαν τις ακούραστες μοτοσικλέτες τους και γευμάτισαν σε γνωστή ψαροταβέρνα του χωριού . 
Αξίζει  να αναφέρουμε πως ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αίγινας ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής το κομβόι των μοτοσικλετών συνόδευαν δικυκλιστές της αστυνομίας . 
Από πλευράς μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Τάκη Μαριολόπουλο για την παραχώρηση της μοτοσικλέτας BMW R60/6 αλλά και για το «βάπτισμα» και την εισαγωγή  στον Κόσμο της Κλασσικής μοτοσικλέτας. 

Πληροφορίες:
Ελληνική λέσχη φίλων Κλασσικής Μοτοσικλέτας
Τηλέφωνο:2103221834

www.classicbike.gr

Φωτογραφίες:















  
http://www.porsiemprelamoto.com/








   















Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο σου Δημήτρη και υπέροχες οι φωτογραφίες! Συγχαρητήρια και πάντα τέτοια εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Δημήτρη! Σου εύχομαι σύντομα να κάνεις και ενα μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα με ένα κλασικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή