Elspeth Beard ,Τριγυρίζοντας στην Γη

By | Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2015 Leave a Comment
Κείμενο : Δημήτρης Κατσούλας

Φωτογραφίες:selvedgeyard.com




Τρεις δεκαετίες  πριν, η  24χρονη σπουδάστρια αρχιτεκτονικής Elspeth Beard,αποφάσισε να οδηγήσει την μοτοσικλέτα της στους δρόμους του κόσμου , ένα μοτο-ταξίδι που θα διαρκούσε 3 έτη , διανύοντας περισσότερα από 48 χιλιάδες μίλια. Η νεαρή Αγγλίδα που οδηγούσε μοτοσικλέτα από 16 χρονών είχε ήδη κάνει κάποια μοναχικά ταξίδια στην Σκωτία και την Ιρλανδία .
Προτού τελειώσει της σπουδές της και ξεκινήσει την επαγγελματική της καριέρα σαν αρχιτέκτονας η νεαρή αναβάτρια ήθελε να επιχειρήσει ένα δύσκολο οδοιπορικό κυκλώνοντας τον πλανήτη
Η μοτοσικλέτα με την οποία ξεκίνησε το σεργιάνι της στον κόσμο ήταν μια μεταχειρισμένη BMW R60/6 του 1974, με 30 χιλιάδες μίλια στο κοντέρ,  αγορασμένη από έναν φίλο φίλου της. Ο γύρος τους κόσμου ξεκίνησε από την Νέα Υόρκη αφού πρώτα είχε στείλει την μοτοσικλέτα της πληρώνοντας 340$ για την μεταφορά καθώς και 197$ για το αεροπορικό εισιτήριο.
 Από την Αμερικανική μεγαλούπολη οδήγησε την μοτοσικλέτα της προς τον Καναδά και από εκεί προς τον νότο προσεγγίζοντας το Μεξικό και τελικό σταθμό το Λος Άντζελες διανύοντας μια απόσταση 5 χιλιάδων μιλίων στην Αμερικανική ήπειρο.


Στην συνέχεια έστειλε το BMW R60/6 στο Σίδνεϊ, όσο περίμενε το «πακέτο» επισκέφθηκε την Νέα Ζηλανδία και κάπου εκεί άρχισαν οι αναποδιές….
Επιστρέφοντας στην Αυστραλία, η Elspeth είχε το πρώτο μεγάλο ατύχημά σε έναν χωματόδρομο κοντά στο Townsville του Queensland παθαίνοντας μια άσχημη διάσειση που την έστειλε στο νοσοκομείο για 2 εβδομάδες 
Αφού ανάρρωσε ολοκλήρωσε το οδοιπορικό της στην γη των καγκουρό . Εν συνεχεία η Elspeth πέρασε στην Ασιατική ήπειρο και συγκεκριμένα στην Σιγκαπούρη όπου η μοίρα της είχε στήσει ακόμα ένα καρτέρι, όλα τα προσωπικά της αντικείμενα συμπεριλαμβανομένου και του διαβατηρίου της εκλάπησαν. Αυτό της στοίχισε 6 εβδομάδες από τον χρόνο της διότι έπρεπε να αντικαταστήσει όλα τα χαμένα έγγραφα και τις βίζες.  Προσπερνώντας και αυτό τον σκόπελο  οδήγησε την μοτοσικλέτα της προς την Μπανγκόκ και την Chiang mai..


Το ταξίδι συνεχίστηκε μέσω Βιρμανίας με σκοπό να επισκεφτεί την Ινδία ,όμωςς ακόμα ένα άσχημο περιστατικό της στοίχισε χρόνο χρήμα αλλά και πόνο.  Το ατύχημα συνέβη όταν ένα σκυλάκι βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του bmw με αποτέλεσμα η μηχανή να χτυπήσει σε ένα δένδρο και η Elspeth να γεμίσει μώλωπες σε όλο το κορμί της. Με την βοήθεια ντόπιων και  σε διάστημα δύο εβδομάδων ανάρρωσε , επισκεύασε την μοτοσικλέτα της  και συνέχισε το οδοιπορικό της.


Πριν ξεκινήσει τον ταξιδιωτικό της άθλο η Elspethh ήταν μια όμορφη ψιλή ξανθιά γυναίκα βάρους  64 κιλών , η ζωή όμως στον δρόμο άφησε τα σημάδια της…. όταν προσέγγισε την Τουρκία ζύγιζε μόλις 40 κιλά!
Αφού επέστρεψε στην Αγγλία πρώτο μέλημα της ήταν η επισκευή και ανακατασκευή της μοτοσικλέτας που της χάρισε μοναδικές εμπειρίες στους δρόμους του κόσμου. 
Σήμερα, η Elspeth Beard είναι ακόμα ενεργή και ενθουσιώδης αναβάτης μοτοσικλέτας!

Με το R80gs ταξίδεψε στην Ευρώπη και το Μαρόκο!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: