Προετοιμασία Μοτοσικλέτας πριν το ταξίδι.

By | Τετάρτη, Ιανουαρίου 02, 2013 Leave a Comment
Προετοιμασία Μοτοσικλέτας πριν το ταξίδι.



Από τα τέλη του Φλεβάρη σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε τα μοτο-ταξιδιωτικά μας όνειρα .Έχοντας  επιλέξει προορισμό και αφού έχουμε στήσει ένα γενικό πλάνο διαδρομών αυτό που μένει είναι η προετοιμασία της μοτοσικλέτας πριν την αναχώρηση. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνουμε πριν ξεκινήσουμε το δίτροχο ταξίδι μας.

1.Εγχειρίδιο  μοτοσικλέτας


Στις αποσκευές μας θα ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε μαζί μας το εγχειρίδιο χρήσης που περιέχει τις βασικές πληροφορίες λειτουργίας της μοτοσικλέτας. Να είσαστε σίγουροι πως όσο καλά και να γνωρίζετε την μοτοσικλέτα σας , κάποια ψηλά γράμματα που είναι γραμμένα στο εγχειρίδιο μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε κάποιο πρόβλημα. Εκτός του manual πρέπει να έχετε μαζί σας και το εγχειρίδιο χρήσης του συναγερμού της μοτοσικλέτας καθώς και το δεύτερο κοντρόλ , είναι κρίμα να μείνετε από συναγερμό στο πουθενά και να μην γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε.

2. Ενδελεχής έλεγχος μοτοσικλέτας.



  • Ελαστικά /ρουλεμάν τροχών, (αντικατάσταση στην περίπτωση που τα ελαστικά έχουν φθάνουν στο όριο φθοράς τους)
  • Σύστημα φρένων, (έλεγχος και αντικατάσταση υλικών τριβής, δίσκων και σωληνώσεων )
  • Αλυσίδα / άξονας , (Καθαρισμός αλυσίδας, ρύθμιση , έλεγχος γραναζιών και λίπανση , αλλαγή λαδιών άξονα)
  • Ηλεκτρικό σύστημα / φώτα , (έλεγχος καλωδίωσης , έλεγχος μπαταρίας , αντικατάσταση καμένων λυχνιών. Έλεγχος ή αντικατάσταση μπουζί. Μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας πάντα ένα ζεύγος λυχνιών )
  • Αναρτήσεις , (οπτικός έλεγχος για τυχών διαρροές ή ξεραμένες τσιμούχες και ρύθμιση αναρτήσεων)
  • Λάδια / λιπαντικά , (έλεγχος στάθμης ή αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού αν πρόκειται να διανύσετε πολλά χιλιόμετρα, λίπανση αλυσίδας)
  • Ψυκτικό υγρό, (έλεγχος στάθμης και αντικατάσταση )
  • Εργαλεία Μοτοσικλέτας , ( εκτός των εργαλείων που περιέχει η μοτοσικλέτα καλό θα είναι να έχετε μαζί σας ένα κιτ επισκευής ελαστικών , ένα πολυεργαλείο (πένσα κατσαβίδι σουγιάς κλπ) , μερικά ζιπάκια (Tie wraps) , Μονοταινία, έναν μικρό φακό , μερικές ασφάλειες και  λιπαντικό αλυσίδας 

και μην ξεχνάτε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, το πρώτο στάδιο του ταξιδιωτικού σας  εγχειρήματος είναι και το πιο σημαντικό όσο αναφορά την ολοκλήρωσή του!

mototaxidiotis






Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

0 σχόλια: